Wat ik doe

In onze huidige maatschappij, waarin werk- en levenstempo hoog liggen, zijn veel mensen op zoek naar manieren om stress beter te hanteren en het lichaam gezond te houden. Maar misschien bent u ook op zoek naar een manier om het zelfherstellende vermogen van het lichaam te verbeteren zodat fysieke klachten kunnen verdwijnen. Kinesiologie is een therapievorm waarin moderne westerse technieken gecombineerd worden met de eeuwen oude technieken uit de klassieke Chinese geneeskunst. Kinesiologie gaat ervan uit dat alle kennis die we hebben en alle ervaringen die we opdoen, in het lichaam worden opgeslagen. Zelfs als we ons een gebeurtenis niet meer bewust herinneren, is die herinnering nog wel in het lichaam aanwezig. Zo kan het gebeuren dat een nare ervaring van lang geleden nu nog invloed heeft op ons gedrag of op onze gezondheid.

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Door middel van spiertesten, waarbij de kinesioloog zachte druk op verschillende spieren uitoefent, worden onbalansen zichtbaar. Deze methode werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel.

Zelfhelend vermogen

Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Echter, door verschillende oorzaken – stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding, slechte voedingsgewoonten, etc. – kan je energiehuishouding flink uit balans raken. Er wordt dan meer energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei klachten.

Driehoek van gezondheid

Kinesiologen werken vanuit een holistisch gezondheidsmodel (structuur, bio-chemie en psyche) dat er vanuit gaat dat alle zijden van de driehoek met elkaar verbonden zijn. Zo kan lage rugpijn voortkomen uit een slecht werkende darm. Of kunnen emotionele spanningen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.