Weten wat ik doe?!

Laat kinesiologie je verassen!

Weten wat ik doe?!

‘Laat kinesiologie je verassen!’

Wat doet een kinesioloog?

In onze huidige maatschappij ligt het werk- en levenstempo hoog. Veel mensen zijn op zoek naar manieren om stress te verminderen, beter te hanteren en het lichaam gezond te houden. Kinesiologie kan daarbij helpen.

Wat is kinesiologie?
Kinesiologie is een therapievorm waarin moderne westerse technieken gecombineerd worden met de eeuwen oude technieken uit de klassieke Chinese geneeskunst. Kinesiologie gaat ervan uit dat alle kennis die we hebben en alle ervaringen die we opdoen, in het lichaam worden opgeslagen. Zelfs als we ons een gebeurtenis niet meer bewust herinneren, is die herinnering nog wel in het lichaam aanwezig. Zo kan het zijn dat een nare ervaring van lang geleden nu invloed heeft op ons gedrag of op onze gezondheid. Letterlijk betekent kinesiologie ‘bewegingsleer’. Door gebruik van spiertesten, waarbij de kinesioloog zachte druk uitoefent op verschillende spieren, wordt onbalans tussen lichaam en geest zichtbaar. Deze methode werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel.

 

Zelfhelend vermogen

Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Echter, door verschillende oorzaken – stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding, slechte voedingsgewoonten, etc. – kan je energiehuishouding flink uit balans raken. Er wordt dan mee energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei klachten.

 

Driehoek van gezondheid

Kinesiologen werken vanuit een holistisch gezondheidsmodel (structuur, bio-chemie en psyche) dat er vanuit gaat dat alle zijden van de driehoek met elkaar verbonden zijn. Zo kan lage rugpijn voortkomen uit een slecht werkende darm. Of kunnen emotionele spanningen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.

Gevel isoleratie in Zuid-Holland, door D.I.A. Isolatie

Laat mij je helpen!

Ik wil je uiteraard zo goed mogelijk van dienst zijn. Het is dan ook belangrijk dat wij eerst, gezamenlijk, alle behoeftes in kaart brengen. Zo weet ik zeker wat het beste bij jouw situatie past! Neem gerust contact met mij op!